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Registros recuperados : 52 | |
1. | | PEREIRA FILHO, J. M.; CÉZAR, M. F.; GONZAGA NETO, S. Utilização racional dos recursos forrageiros da caatinga. In: ENCONTRO NACIONAL DE PRODUÇÃO DE CAPRINOS E OVINOS, 1., 2006, Campina Grande. Anais... Campina Grande: SEDAP, SEBRAE, INSA, ARCO, 2006. 12 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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3. | | CUNHA, M. das G. G.; CARVALHO, F. F. R. de; GONZAGA NETO, S.; CÉZAR, M. F. Características quantitativas de carcaça de ovinos Santa Inês confinados alimentados com rações contendo diferentes níveis de caroço de algodão integral. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 37, n. 6, p. 1112-1120, jun., 2008. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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5. | | ALVES, A. C.; BEELEN, P. M. G.; MEDEIROS, A. N. de; GONZAGA NETO, S.; BEELEN, R. N. Consumo e digestibilidade do feno de sabiá por caprinos e ovinos suplementados com polietilenoglicol. Revista Caatinga, Mossoró, v. 24, n. 2, p. 152-157, abr./jun. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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6. | | CARTAXO, F. Q.; CEZAR, M. F.; GONZAGA NETO, S.; PEREIRA FILHO, J. M.; CUNHA, M. das G. G. Características quantitativas da carcaça de cordeiros terminados em confinamento e abatidos em diferentes condições corporais. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 38, n. 4, p. 697-704, abr., 2009. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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7. | | MARQUES, C. A. T.; SOBRINHO, A. G. da S.; GONZAGA NETO, S.; COSTA, J. N. da; PEREIRA FILHO, J. M. Características da carcaça de cordeiros terminados em confinamento. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 40., 2003, Santa Maria, RS. Otimizando a produção animal: anais. Santa Maria: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2003. 4 f. 1 CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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9. | | CARTAXO, F. Q.; SOUSA, W. H. de; CÉZAR, M. F.; GONZAGA NETO, S.; CUNHA, M. das G. G. Efeitos do genótipo e da condição corporal sobre o desempenho de cordeiros terminados em confinamento. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 37, n. 8, p. 1483-1489, ago., 2008. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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12. | | ROMBOLA, L. G.; SILVA SOBRINHO, A. G. da; MORO, J. R.; GONZAGA NETO, S.; MARQUES, C. A. T. Digestibilidade "in vivo" dos subprodutos da industrialização do palmito pupunha (Bactris gasipaes H.B.K.) em ovinos deslanados. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 40., 2003, Santa Maria, RS. Otimizando a produção animal: anais. Santa Maria: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2003. 5 f. 1 CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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13. | | PINTO, C. W. C.; SOUSA, W. H. de; PIMENTA FILHO, E. C.; CUNHA, M. das G. G.; GONZAGA NETO, S. Desempenho de cordeiros Santa Inês terminados com diferentes fontes de volumosos em confinamento. Agropecuária Técnica, Areia, v. 26, n. 2, p. 123-128, 2005. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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14. | | MARQUES, C. A. T.; SILVA SOBRINHO, A. G. da; GONZAGA NETO, S.; PEREIRA FILHO, J. M.; COSTA, J. N. da. Desempenho e digestibilidade de dietas para cordeiros terminados em confinamento. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 40., 2003, Santa Maria, RS. Otimizando a produção animal: anais. Santa Maria: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2003. 6 f. 1 CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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15. | | BARROSO, D. D.; ARAUJO, G. G. L. de; SILVA, D. S. da; GONZAGA NETO, S.; MEDINA, F. T. Desempenho de ovinos terminados em confinamento com resíduo desidratado de vitivinícolas associado a diferentes fontes energéticas. Ciência Rural, Santa Maria, v. 36, n. 5, p. 1553-1557, set./out. 2006. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Semiárido. |
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16. | | BARROSO, D. D.; ARAUJO, G. G. L. de; HOLANDA JUNIOR, E. V.; GONZAGA NETO, S.; MEDINA, F. T. Desempenho bioeconômico de ovinos terminados em confinamento alimentados com subproduto desidratado de vitivinícolas associado a diferentes fontes energéticas. Revista Ciência Agronômica, Fortaleza, v. 38, n. 2, p. 192-198, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Semiárido. |
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19. | | SILVA, T. M.; MEDEIROS, A. N.; OLIVEIRA, R. L.; GONZAGA NETO, S.; RIBEIRO, R. D. X.; LEÃO, A. G.; RIBEIRO, O. L. Balanço de nitrogênio em cabritos ½ Boer submetidos a dietas com torta de amendoim oriunda da produção do biodiesel em substituição ao farelo de soja. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 7.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 13., 2012, Maceió. Anais... Maceió: Sociedade Nordestina de Produção Animal, 2012. 3 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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20. | | CARTAXO, F. Q.; SOUSA, W. H. de; CÉZAR, M. F.; GONZAGA NETO, S.; CUNHA, M. das G. G.; LEITE, M. L. de M. V. Avaliação de características quantitativas de carcaça de cordeiros de diferentes genótipos e condições corporais. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 4.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 10.; SIMPÓSIO DE PRODUÇÃO ANIMAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO, 1., 2006, Petrolina. Anais... Petrolina: Sociedade Nordestina de Produção Animal; Embrapa Semi-Arido, 2006. 4 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 52 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
06/07/2020 |
Data da última atualização: |
18/02/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
ALVES, J. N.; ARAUJO, G. G. L. de; PEREIRA, L. G. R.; GONZAGA NETO, S.; MENEZES, D. R.; VOLTOLINI, T. V.; GOIS, G. C.; SOUZA, L. C.; CAMPOS, F. S. |
Afiliação: |
J. N. Alves; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; S. Gonzaga Neto; D. R. Menezes; TADEU VINHAS VOLTOLINI, CPATSA; G. C. Gois; L. C. Souza; F. S. Campos. |
Título: |
Incorporating oldman saltbush hay and prickly pear in diets for red Sindhi calves. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
South African Journal of Animal Science, v. 50, n. 3, p. 403-414, 2020. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.4314/sajas.v50i3.7 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study was designed to evaluate the nutrient intake, digestibility, degradability, and ruminal characteristics of Sindhi heifers fed diets that contained a combined total of 75% oldman saltbush hay (hereafter saltbush hay) and prickly pear cactus. Eight 12-month old intact male red Sindhi calves (four fistulated and four non-fistulated) with an initial mean weight of 170 ± 5 kg were assigned to 4 × 4 Latin squares, where factors consisted of four diets, namely 15% hay and 60% cactus; 30% hay and 45% cactus; 45% hay and 30% cactus; and 60% hay and 15% cactus, and four times at which rumen fluid was collected. Neutral detergent fibre (NDF) and acid detergent fibre (ADF) intakes in kg/day and NDF in percentage live weight (LW), water intake, salinity, and conductivity increased with hay level. Intake and digestibility of nonfibrous carbohydrates were curvilinear with higher values in diets containing 30% saltbush hay. The apparent digestibility of dry matter (DM) and organic matter decreased linearly as the concentration of saltbush hay increased in the diet. The pH of the rumen fluid was within the acceptable range for favourable microbial growth. The low temperature and high salinity and conductivity indices in the diets should be viewed with caution at higher concentrations of saltbush hay, because of a possible decrease in nutrient absorption and the development of health problems in the animals. Apparent degradability coefficients of DM and NDF were affected significantly by inclusion of prickly pear and saltbush hay in the diets. MenosThis study was designed to evaluate the nutrient intake, digestibility, degradability, and ruminal characteristics of Sindhi heifers fed diets that contained a combined total of 75% oldman saltbush hay (hereafter saltbush hay) and prickly pear cactus. Eight 12-month old intact male red Sindhi calves (four fistulated and four non-fistulated) with an initial mean weight of 170 ± 5 kg were assigned to 4 × 4 Latin squares, where factors consisted of four diets, namely 15% hay and 60% cactus; 30% hay and 45% cactus; 45% hay and 30% cactus; and 60% hay and 15% cactus, and four times at which rumen fluid was collected. Neutral detergent fibre (NDF) and acid detergent fibre (ADF) intakes in kg/day and NDF in percentage live weight (LW), water intake, salinity, and conductivity increased with hay level. Intake and digestibility of nonfibrous carbohydrates were curvilinear with higher values in diets containing 30% saltbush hay. The apparent digestibility of dry matter (DM) and organic matter decreased linearly as the concentration of saltbush hay increased in the diet. The pH of the rumen fluid was within the acceptable range for favourable microbial growth. The low temperature and high salinity and conductivity indices in the diets should be viewed with caution at higher concentrations of saltbush hay, because of a possible decrease in nutrient absorption and the development of health problems in the animals. Apparent degradability coefficients of DM and NDF were affected significan... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Oldbush; Raça Sindi; Semiárido. |
Thesagro: |
Digestibilidade Aparente; Nutrição Animal. |
Thesaurus NAL: |
Animal nutrition; Atriplex nummularia; Opuntia ficus-indica. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/214444/1/Incorporating-oldman-saltbush-hay-and-prickly-pear-in-diets-for-red-Sindhi-calves-2020.pdf
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Marc: |
LEADER 02538naa a2200325 a 4500 001 2123645 005 2021-02-18 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.4314/sajas.v50i3.7$2DOI 100 1 $aALVES, J. N. 245 $aIncorporating oldman saltbush hay and prickly pear in diets for red Sindhi calves.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThis study was designed to evaluate the nutrient intake, digestibility, degradability, and ruminal characteristics of Sindhi heifers fed diets that contained a combined total of 75% oldman saltbush hay (hereafter saltbush hay) and prickly pear cactus. Eight 12-month old intact male red Sindhi calves (four fistulated and four non-fistulated) with an initial mean weight of 170 ± 5 kg were assigned to 4 × 4 Latin squares, where factors consisted of four diets, namely 15% hay and 60% cactus; 30% hay and 45% cactus; 45% hay and 30% cactus; and 60% hay and 15% cactus, and four times at which rumen fluid was collected. Neutral detergent fibre (NDF) and acid detergent fibre (ADF) intakes in kg/day and NDF in percentage live weight (LW), water intake, salinity, and conductivity increased with hay level. Intake and digestibility of nonfibrous carbohydrates were curvilinear with higher values in diets containing 30% saltbush hay. The apparent digestibility of dry matter (DM) and organic matter decreased linearly as the concentration of saltbush hay increased in the diet. The pH of the rumen fluid was within the acceptable range for favourable microbial growth. The low temperature and high salinity and conductivity indices in the diets should be viewed with caution at higher concentrations of saltbush hay, because of a possible decrease in nutrient absorption and the development of health problems in the animals. Apparent degradability coefficients of DM and NDF were affected significantly by inclusion of prickly pear and saltbush hay in the diets. 650 $aAnimal nutrition 650 $aAtriplex nummularia 650 $aOpuntia ficus-indica 650 $aDigestibilidade Aparente 650 $aNutrição Animal 653 $aOldbush 653 $aRaça Sindi 653 $aSemiárido 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aPEREIRA, L. G. R. 700 1 $aGONZAGA NETO, S. 700 1 $aMENEZES, D. R. 700 1 $aVOLTOLINI, T. V. 700 1 $aGOIS, G. C. 700 1 $aSOUZA, L. C. 700 1 $aCAMPOS, F. S. 773 $tSouth African Journal of Animal Science$gv. 50, n. 3, p. 403-414, 2020.
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